Slunce v Panně – Čistá mysl je světlem, panenským světem.

22. 8. 2024 v 16:55 vstoupí Slunce do pracovitého znamení Panny, se kterým přichází čas sklizně, třídění, tříbení, čištění a uklízení. Tam, kde je uklizeno, je klid, jasno a zdrávo. Chceme-li dosáhnout klidu a jasnosti, musíme pracovat na ovládnutí a zklidnění své mysli, která je tím, kdo nás prohání a nedopřeje nám pokoje. Spokojenost nenajdeme venku, ale musíme si ji vytvořit uvnitř sebe. Spolupracujme se svým tělem, které nám svými projevy říká, co nám neslouží a potřebujeme odstranit. Je-li nemocné, naše osobnost je v rozporu s duší a nemocí získáváme čas na očistu a regeneraci. Uklízejme v sobě i kolem sebe, pouštějme svoje představy a očekávání a odstraňujme staré mentální programy, které nás ničí. Čistota těla a mysli otevírá dveře jiným světům.

Slunce vstupuje do analytické Panny, která rozebírá, kde co nesedí, aby mohla zjednat nápravu, za doprovodu mocného Pluta ve Vodnáři a milosrdného Neptuna v Rybách, kteří na něj míří tzv. Boží prst. Tuto situaci bychom mohli popsat rčením v Bibli, že každý strom se pozná po vlastním ovoci. Podle plodů poznáme druh a kvalitu stromu. Jsou-li dobré, je zdravý a plodný. Chceme-li sklízet chutné plody, produkty svého těla, kterým tvoříme, musíme mít energii, lásku k životu a chuť žít. Vyhraďme si každý den čas na to, co máme rádi. Nemluvme o tom, co bychom měli, ale udělejme to, anebo když to nechceme dělat, jděme od toho a netrapme se tím. Vyčítáme-li si to, je to kontraproduktivní. Soustřeďme se na to, co děláme. Jsme-li PŘÍTOMní, jsme PŘI TOM do práce ponoření a činností naplnění. Ve skutečnosti není ani tak důležité, co děláme, ale jak to děláme. Energie, kterou do činnosti vkládáme, je na výsledku vidět. Proto je lepší to nedělat, když nás to nebaví. Když to děláme pořádně, s čistou láskou, máme čisté svědomí, které je k nezaplacení, a klid na duši, který vede ke spokojenosti.

Každý den se učíme a zlepšujeme. To, co děláme denně, opakujeme, rozvíjíme, zdokonalujeme, automatizujeme a stáváme se v tom mistry. Rozvíjejme to, co nás baví. K dosažení mistrovství potřebujeme praxi. Je přirozené, že nám občas něco nevychází. Nebuďme smutní, když přijdou chmury. Dejme si pauzu a než přejdou, využijme čas k odpočinku. Vždyť i přes Slunce se občas přeženou mraky a pak se zase vyjasní. Všímejme si, kdy je pro nás vhodná doba pro jakou činnost a nezapomínejme, že i odpočinek je činnost a méně je často více, protože kvalita předčí kvantitu.

První září bude dnem obratu, protože revolucionář Uran, který přináší osvětu, se otočí a půjde až do 30. 1. 2025 znamením Býka zpět. Dává nám čas, abychom zavzpomínali a uvědomili si, jak zacházíme se svojí energií, jak ji využíváme a používáme k tvoření. Všichni jsme zdrojem energie, božskou jiskrou, která přináší bohatství na zemi. Když neznáme a nevyužíváme své božské dary, cítíme se nedostateční. Máme-li pocit nedostatku, potřebujeme vnitřní prázdnotu naplnit hmotou, proto hromadíme, abychom navenek demonstrovali, jak jsme dobří, co máme a můžeme si dovolit. Žijeme-li v konzumu a chceme se jen bavit a užívat si, nikdy nebudeme mít dost, protože pocit vlastní nedostatečnosti tím nevykompenzujeme. Teprve probuzení z tohoto bláznivého snu a vystoupení ze začarovaného kruhu nás může osvobodit. Když si uvědomíme, že jsme součástí Boha a zdrojem bohatství, přestaneme brát a hromadit a začneme dávat a tvořit.

Druhý zářijový den retrográdní Pluto opustí znamení Vodnáře a do 19. 11. bude znovu „operovat“ na konci znamení Kozoroha, ve kterém se od roku 2008 snaží odhalit hierarchické struktury a přežité systémy, jejichž otroky se stáváme. Jsme součástí sytému a podílíme se na jeho tvoření. Když prokoukneme, o jakou hru tu jde a pochopíme svoji roli, vlastní proměnou přispějeme ke změně systémového uspořádání, které je namířeno proti nám.

4. 9. se Venuše ve Vahách spojí s Černou Lunou, která otestuje naše hodnoty a vztahy, které jsou výsledkem hodnot, ke kterým se vztahujeme. Vážíme-li si sebe, známe svoje hranice a dokážeme se ozvat, když je někdo překračuje. Umění říct dost je projevem lásky. Pokud si nevěříme, může na světlo vyjít nevěra. Kdo je vypočítavý, může se přepočítat a ztratí, co zneužil ve svůj prospěch. Vztahy založené na opravdové lásce, která si na nic nehraje, nepředstírá a je upřímná, se prohloubí.

Ve stejný den přejde Mars do Raka, kde pobude až do 4. 11., který ovlivní naše jednání a konání. Naše nálady, pocity a emoce zabarví to, co budeme dělat. Budeme se stahovat domů, abychom si odpočinuli v bezpečí domova a nabrali psychické síly. Můžeme čistit své emoce a zpracovávat rodinné zátěže. Kdo se doma necítí dobře, překročí práh, aby se mohl spojit se sebou a konat v souladu se svojí duší. Využijme tento čas k usebrání se.

8. 9. vytvoří Slunce opozici na Saturna v Rybách, který nás učí umění ukončovat, odcházet, pouštět a odpouštět. Odpuštění je známkou vyspělosti, k němuž musí dospět každý sám. Každého někde „bota tlačí“. Přestaneme-li trvat na tom, že ji musíme mít a zujeme ji, uleví se nám. Pouštějme to, co nám neslouží, abychom se neusoužili a netrpěli. Odpouštějme z lásky sobě i druhým, protože tím ulevíme sobě. Neodpuštění nás odděluje a vede k boji, který způsobuje destrukci. Když bojujeme, vzájemně se zraňujeme. To přináší bolest a utrpení. Nejsme tu pro to, abychom trpěli, ale naším úkolem je učit se, poznávat a vyvíjet, abychom rozvinuli svoji pravou podstatu, splynuli v jednotě a vytvořili ráj na zemi. To vše umí jen bezpodmínečná láska. Kdo miluje, odpouští a pouští, co ho tíží a svazuje, protože opravdová láska osvobozuje.

12. 9. vytvoří Slunce neharmonický aspekt na Jupitera v Blížencích, který nám otevírá oči, dává nové pohledy a jiné vhledy. Dávejme si pozor na informace, které nám jsou předkládány a zavádějí nás tam, kde nás jiní chtějí mít. Nepřehánějme a netrvejme na zkostnatělých myšlenkách, ale otevírejme se novým poznáním, která nás povznášejí. Svět je neutrální, jen člověk svojí myslí rozděluje na pozitivní a negativní, dobré a špatné. Vše má svůj důvod a k něčemu slouží, proto i to zlé je pro něco dobré. Cítíme-li se dobře, jsme spokojení a nic nás nenutí něco dělat. Jakmile se přestaneme cítit dobře, máme potřebu něco udělat. Zatímco spokojenost uspává naši mysl a tělo, dělání rozvíjí naše myšlení a čistí energii. Když hledáme, co můžeme udělat, abychom se cítili dobře, nalézáme a poznáváme nové možnosti. Poznáváním se vyvíjíme a zlepšujeme, aby naše lepší já tvořilo svět lepším a krásným.

19. 8. vytvoří Slunce harmonický aspekt s Uranem v Býku, kdy nadhled proměňuje naše chápání a přináší uvědomění, co je opravdu potřeba dělat. Kolik činností je naprosto zbytečných? Buďme pozorovateli a zůstávejme nad věcí, abychom nesklouzávali do negativity, která nám bere energii a vyčerpává nás. Nenechme si namluvit, co musíme dělat a je naše povinnost. Nemusíme všem pomáhat a druhým sloužit. Pokud se někdo topí a budeme ho stále zachraňovat, nakonec se utopíme s ním. Naučíme-li ho plavat, posloužíme mu mnohem lépe. Pozvedejme svoji mysl a pracujme na tom, aby nás nezničila, ale spolupracovala s námi. Nekritizujme se ani neukazujme na nedostatky jiných a přijměme svoji nedokonalost, ve které je naše jedinečnost. Nebojme se chybovat, protože chybami se učíme. Bojíme-li se, že uděláme chybu a o nic se nepokusíme, dopouštíme se té největší chyby.

A závěrečný citát od Buddhy: „Znič strach a obavy, ničeho se neboj a otevři nové možnosti, jen tak budeš moci vidět jasně, co je před tebou. Seber si z minulosti to nejlepší a potom ji nech navždy rozplynout v mysli. Je to jako zavřít dveře a otevřít okno. Dýchej volně celým tělem, ať máš mysl klidnou, prázdnou, čistou jako zimní vzduch.“

A ještě poslední dovětek. Nejen pro období Panny doporučuji detoxikaci přípravky české firmy Joalis, ve kterých se spojuje působení bylin se silou informace. Zaměřují se na tělo a psychiku, navrací je do rovnováhy, přirozeného stavu, kterým je zdraví. Nabídka je široká. Můžeme vybírat z drenů na jednotlivé orgány a tkáně, přípravků na konkrétní toxiny a mikroorganismy anebo volit komplexní či emoční preparáty. Doporučené jsou kúry složené z několika vhodných přípravků. V případě zájmu neváhejte se na mě obrátit, ráda poradím.