19. 8. ve 20:25 nastane úplněk ve Vodnáři, který začne 17. 8. ve 23:45 a potrvá do 20. 8. 0:52. V blízkosti Slunce bude Merkur, který od 5. 8. do 28. 8. bude retrográdní, abychom mohli přemítat o skutečné lásce, očistit své představy o ní a zůstat nohama na zemi. Slunce v opozici na Lunu ve Vodnáři vytvoří neharmonický aspekt na Urana v Býku. Ten ve znamení Vodnáře vládne a tak je vládcem tohoto úplňku. Uran nás tlačí do změny, abychom opustili konzum, protože větší spotřebou nenahradíme nedostatek lásky, ale to, co spotřebováváme a děláme pro to, abychom se měli dobře, se projevuje na těle.

Láska otiskuje svoji krásu do hmoty a tvoří umělecké dílo, kterým je i naše tělo, ale potřeba něco dokázat, oslnit a druhým se zalíbit, ničí naši lásku i zdraví. Když nám nezbývá čas na ty, které máme rádi, ztrácíme je. Čím více se honíme, abychom vydělali peníze, a neděláme to, co máme rádi, tím více jsme nespokojení, protože nám nezbývá prostor na to, co nás skutečně baví a se kterými nás to baví.

Láska nezávisí na tom, co vlastníme, protože skutečná láska se nedá koupit. Můžeme si koupit pozornost, zájem, obdiv, fyzickou lásku a jakoukoli zábavu, ale to vše je pomíjivé a potěší nás na chvíli. Láska je energie, cit, který pramení v nás. Nedá se s ním obchodovat, ale teprve je-li sdílený, vede ke společnému dílu, kterým je ráj na zemi. Lásku nemůžeme vymáčknout z druhých, ale musíme pro ni otevřít své srdce a přijmout i ty, kteří se mračí na svět, jsou nešťastní až zlí, protože právě oni pociťují největší nedostatek lásky. Nic se jim nedostává, všechno zlé se jim stává a myslí si, že bohatství, peníze, majetek či moc to změní. Nenechme se nakazit jejich emocemi, protože to nám bere energii. Kdo cítí nedostatek lásky, má chybu v sebelásce. Můžeme mu milionkrát říkat, že ho máme rádi, že je skvělý, ale stejně nám to neuvěří, protože tomu sám nevěří a ve svém srdci to necítí. Naše srdce je zdrojem bohatství, s Bohem spojené, jeho Láskou naplněné. Cítíme-li jej v sobě, jsme plní energie, pociťujme tvůrčí vášeň, radost a celí záříme.

Milovat je dovednost, které se učíme jako každé jiné. Budeme-li se přijímat bez podmínek, objevíme sebelásku, osvobodíme se a přestaneme vzhlížet k těm, kteří vzbuzují náš zájem různými výstřednostmi, oslňují a šokují nás svojí jinakostí, sexualitou, zážitky, hmotnými statky i nedostatky či povýšeností. Když je přestaneme sledovat a dotovat svojí energií, budeme nezávislí, sami sebou a budeme mít čas opravdu milovat.

Při úplňku se Jupiter v Blížencích v blízkosti Marsu neharmonicky propojí se Saturnem v Rybách, který bude v opozici na Venuši v Panně. Ta nás učí, že střídmost je tou nejlepší cestou. Každý to nějak máme, nikdo nejsme dokonalý, proto nekritizujme sebe ani druhé, ale pracujme na sebepřijetí. Mars nám dává možnost volby. Svými rozhodnutími si vybíráme, jakou cestou se vydáme. Na nás záleží, zda zavřeme dveře zvenčí anebo zevnitř. Když zůstaneme uvnitř, budeme muset přenastavit hranice. Osamostatníme-li se a vykročíme tam, kam jsme vždycky chtěli, hranice posuneme. Ať tak anebo onak, čeká nás nová cesta, ke které postupně dozrajeme, protože neharmonický aspekt mezi Saturnem a Jupiterem nás bude provázet téměř jeden rok. Poprvé ho ucítíme při úplňku, pak na Štědrý den a naposledy se projeví 15. 6. 2025, i když toto poslední spojení již proběhne v jiné energii, protože Jupiter se mezitím posune do Raka a Saturn do Berana. Opusťme staré programy, odpusťme staré křivdy a dluhy a hlavně odpusťme sobě. Neodpuštění je jako klec, která nám brání v lehkosti bytí, omezuje nás, tíží a ničí naše zdraví a vztahy. Když se otevřeme novým pohledům a informacím, které nás povznášejí, poznáme, že jsme vedeni a vše muselo být přesně tak, jak bylo. Jinak bychom nezmoudřeli.

Otevřme se informacím, které k nám přicházejí ve formě intuice, symbolů a obrazů a naučme se je číst a rozumět jim. Když se spojíme s tím, co nás přesahuje, zjistíme, že se není čeho bát, protože správná cesta se nám vždy ukáže. Láska nás vede. Ona je světlo, jasnost, energie Slunce, které nás hřeje, oživuje, uvádí všechno do souladu a dokáže nás sjednotit. Mějme se rádi, usmívejme se na lidi a zdravme pocestné. I když budeme vypadat jako blázni, naše bláznovství dokáže uzdravit bláznivý svět, ve kterém se cítíme ztracení a osamělí. Věnujme se tomu, co nás baví, radujme se s těmi, se kterými nás to baví, a vysílejme lásku do celého světa. Hojnost lásky hojí každou nemoc. Je to energie, která uzdravuje svět.