21. 7. 2024 ve 12:16 nastane druhý ÚPLNĚK v KOZOROHU, který téměř po roce a čtvrt předurčí obrat, kdy ve znameních, až do září 2025, dojde nejdříve k novoluní a poté k úplňku. Tento druhý úplněk, první byl 22. 6., začne 19. 7. v 10:14 a skončí 21. 7. ve 13:43. Slunce v Raku a Luna v opačném znamení v blízkosti Pluta ve Vodnáři budou harmonicky podporováni retrográdním Neptunem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 22. 7.), Marsem v Blížencích (přesný aspekt se Sluncem 26. 7.) a Černou Lunou ve Vahách (přesný aspekt se Sluncem 25. 7.). Společně vytvoří konfiguraci Draka, jehož páteří bude opozice Slunce s Lunou, ve které je Slunce v Raku hlavou a Luna v blízkosti Pluta ocasem.

Chceme-li vzlétnout, musíme mít „cit v hlavě“, tj. přestat vše racionálně řešit a začít vnímat iracionalitu života, abychom mohli spatřit zázraky. Přijměme minulost, protože tak se s ní přestaneme prát a necháme ji tím za sebou, a otočme pozornost k sobě, ke své nespoutané duši, která chce bezpodmínečné přijetí. Když zaměříme své vnímání na své pocity a emoce, které nám přináší informace, jak se naše duše cítí, začneme jí naslouchat. Přijímáme-li ji bezpodmínečně a hýčkáme ji, láskou uzdravujme své negativní pocity a emoce, které pramení z našich strachů a zranění. Když pochopíme, co nám naše duše říká a s důvěrou se jí oddáme, uvolníme pouta a ona vzlétne. Uvnitř nás je skutečná pravda, která nás osvobozuje.

Do života si přitahujeme to, co se uvnitř nás skrývá. Svoji energii vyzařujeme do prostoru a kolem sebe vytváříme pole, ve kterém se odehrává naše realita. Chceme-li změnit, co se nám děje, musíme přijmout své kořeny, procítit svoji minulost, historii (his story) a poznat náš příběh, který je zapsán v každé naší buňce. Když se soucitem přijmeme minulosti, proměníme energii uvnitř sebe.

Vše, co se nám děje, má počátek v minulosti, protože příčiny a následky mají spojitost, ale právě teď a tady svými rozhodnutími vytváříme počátek, příčinu toho, co bude následovat. Důvěřujme svojí duši, která nám svými náladami dává najevo, co s námi neladí a poskytuje informace, co pro sladění potřebujeme. Pokud se nám někdo snaží mluvit do duše, ale my cítíme, že to s námi není v souladu, nenechme se manipulovat a překročme práh. Vykročíme-li z bezpečí domácí péče, postavíme se na vlastní nohy, objevíme svobodu a posuneme hranice, které nám byly výchovou nastaveny.

Výchova dokáže naši duši pochovat, že jsme zlomení a traumatizovaní, necítíme a nevíme, kdo a kým jsme. Když ji neslyšíme, snadno se od ní odchýlíme a pak se projevují různé úchylky, psychické poruchy a deprese. Je-li naše duše spoutaná, cítíme se uvnitř bezmocní, a proto jsme nemocní. Chceme-li se zvednout, musíme se osvobodit z klece výchovy a nechat svoji duši vzlétnout. Nebojme se, přeskočme své strachy a následujme svoji intuici. To je schopnost duše nás vést a přenést do stavu beztíže.

Využijme transformační potenciál tohoto úplňku. Seberme odvahu, osvoboďme se z rodinných pout a leťme za tím, kam nás intuice vede. Rozhodneme-li se následovat svoji duši, stůjme si za tím, vydržme a nevzdávejme se. Všechno jde, když se chce, ale musíme sami opravdu chtít. Pokud nás bude někdo strkat, nepodaří se nám to, protože budeme klást odpor a pravděpodobně se i něco nepříjemného stane. Náš strach je přirozený, ale nenechme se jím zastavit a ani zastrašit těmi, kteří by nás nejraději zamkli v bezpečí domova a drželi nás pod zámkem, aby o nás nepřišli anebo se nám něco nestalo. Nemůže-li se nic stát, nemůže se nic změnit. Když někomu bráníme, aby šel svojí cestou, bude nás obviňovat a osočovat. Nechme ho jít, aby si sám zkusil, poznal a prožil to, co na vlastní kůži potřebuje zažít. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Nikdy nevíme, co objeví a na co přijde. Možná jednou budeme žasnout.

To, co sami dosáhneme, je náš největší úspěch, kterého si v životě nejvíce ceníme. Ve skutečnosti není potřeba ničeho dosahovat ani o nic usilovat, protože skutečný úspěch je, když je naše duše klidná a spokojená. Pro pokoj v duši si však potřebujeme sáhnout do svého nitra a odhalit své pocity a emoce, které se v nás skrývají, abychom dosáhli skutečné velikosti své duše a mohli létat. Je-li naše duše v souladu s vesmírným plánem, jsme v pravdě, naplnění světlem a cítíme se dobře.