Slunce v Blížencích – Na projevu záleží.

20. 5. 2024 v 15:00 vstoupí Slunce do Blíženců v doprovodu Neptuna v Rybách, který ukáže Slunci jeho božskou, zářivou tvář, což může Slunce dojmout až k slzám. O dva dny později se přidá mocné Pluto, které Slunce podpoří a dodá mu sílu, aby projevilo to, co se skrývá uvnitř něho. Když odhalí svoji pravou tvář, bude z něj proudit to, čeho je plné. Slunce v Blížencích potřebuje proud blízkých duší, aby si mohlo povídat, sdílet své pocity, emoce a zážitky, ulevit si i potěšit se, získat informace, dozvědět se něco nového, komunikovat a navazovat vztahy s blízkým okolím. Máme-li kolem sebe spřízněné duše, někoho, kdo nám rozumí, proud energie, živá výměna mezi námi proudí.

Buďme rozumní, ale nebuďme vážní. Otevřeme své srdce, smějme se, radujme se a vyjděme ven, kde můžeme potkat blízké duše. Užívejme si doteky přírody, její šepot, hlazení větru a zpěv ptáků. Příroda je jako mateřská náruč, která nás vyživuje a poskytuje vše, co potřebujeme. Čerpejme energii, kterou nám nezištně dává. I když nám jsou její tajemství skrytá, je přirozená, na nic si nehraje a nic nepředstírá. Vždy nám dokáže moudře poradit, proto vnímejme, co nám říká a všímejme si toho, co se v nás odehrává. Užívejme si hojnost přírody a učme se od ní, abychom zahojili svůj nedostatek. Když navážeme přátelský vztah sami se sebou, staneme se svým nejlepším přítelem. To je člověk, který je nám vždy při těle a rozumí naší duši. Porozumíme-li sobě, pochopíme druhé, protože všichni jsme v podstatě stejní.

23. 5. Jupiter na konci Býka vytvoří harmonický aspekt s Neptunem v Rybách a otevře nám cestu k Bohu, k bezpodmínečné lásce. Každý máme boží království anebo chceme-li světlo v sobě. Kdo věří, že cesta k Bohu, ke světlu, k Lásce vede přes temnotu duše, hledá poklad, světlo v sobě a nenechá se svést pozlátky, která jsou kolem nás. Důvěřujeme-li sobě, otvíráme se poznáním skrze své tělo, poznáváme svůj vnitřní svět, rozvíjíme sebedůvěru a své tvůrčí nadání, abychom spatřili zázraky, které jsou za našimi zraky. V nás je boží láska, božské dary a tvůrčí nadání. Přijměme se bez podmínek.

Pod tímto laskavým spojením vstoupí 26. 5. guru Jupiter na 1 rok do znamení Blíženců, aby rozšířil naše poznání, komunikaci a přinesl nové informace, které mohou být povznášející stejně jako zrádné. Budeme hledat duchovní rozměr svého života, vzroste zájem o nové poznatky, vědu, filosofii a budeme chtít být blíž k lidem, bratrům a sestrám, které jsou naší duši blízcí. I když v nás mohou probouzet negativní pocity a emoce, jsou našimi učiteli, protože nás informují a inspirují. Informace je energie, která se nás dotýká, vstupuje do nás a formuje nás.

Zvažujme, co slyšíme a nechme se utvářet myšlenkami, které nás rozvíjejí a jejich energie nás pozvedá. Na nás záleží, co si vybereme a čemu věříme. Vše má své pro a proti a my se musíme umět zorientovat, vybrat si a nenechat se rozhodit vším, co se říká. Zejména těmi, kteří by nás chtěli natlačit do své formy, předělat k obrazu svému a přesvědčit o své pravdě. Všeobecně uznávaná pravda nemusí být pro nás pravdivá. Třeba tvrzení, že sport je důležitý, je pravdivé, ale pro osobu, která je stále v pohybu, je důležitý odpočinek. Naučme se naslouchat si a důvěřujme sobě. Vše, co nám život přináší, je učební lekcí. Kdo má odvahu studovat život, který není jen okolo nás, ale i v nás, kde máme svoji studnici moudrosti, učí se, poznává a roste.

3. 6. se duchovní učitel Jupiter spojí s mocným Plutem ve Vodnáři, který otevře cestu k informacím, které jsou ukryté hluboko v nás. V nás je opravdový život, proto skutečnou pravdu nepoznáme tak, že se o ní přesvědčíme, ale tím, že ji cítíme a proto pravda může bolet. Zjistíme-li, že jsme někomu či něčemu věřili a naletěli jsme, máme pocit, že vše bylo špatně, že jsme špatní, ztrácíme sebedůvěru a smysl života, pro který jsme žili. Každá bolest časem odezní. Když využijeme její transformační sílu, pronikneme ke své přirozenosti, postavíme se do své opravdové síly a budeme sami sebou. Neztraťme se v záplavě informací v podobě pocitů a emocí, ale naučme se jim naslouchat. To jsou ty správné informace, které nás vedou k důvěře v sebe, ke své pravé podstatě a osvobozují nás od toho, co s námi není v souladu.

31. 5. se Merkur spojí s Uranem v Býku, který je vyšší oktávou Merkura a tak nám může ledacos dojít. Všímejme si jiskřiček, záblesků světla, které vnášejí jas do naší mysli. Můžeme si uvědomit, jak smýšlíme, jak nás myšlenky spojují s tím, na co se zaměřujeme a jak se nám to, k čemu naše mysl míří, postupně zhmotňuje. Pozornost je energie a hmota je koncentrovaná energie, proto si vytváříme realitu takovou, jaké myšlenky nosíme ve své hlavě. Otevřeme svoji mysl a osvoboďme se od programů, které nám neprospívají. V hlavě je náš svět, který změnou myšlení můžeme změnit. Nic není takové, jak si myslíme. Podívejme se na svůj život s nadhledem. Dokážeme-li vidět celkový obraz a naše mysl je klidná, vidíme jasně a jsme ve stavu osvícení.

Venuše, která bude v Blížencích od 23. 5 do 17. 6., se 4. 6. spojí se Sluncem v Blížencích. Přijměme svůj život s láskou a udělejme z lásky k sobě taková rozhodnutí, abychom se cítili dobře. Chceme-li tvořit harmonický, laskavý svět, musíme být sami v harmonii. Jděme cestou lásky, tam, kde naše láska vzkvétá a kde nás provází. Tím místem je naše srdce, proto je láska stále s námi. Chybí-li nám sebeláska, snažíme se druhým zalíbit, děláme vše pro to, aby nás měli rádi, a jsme zklamaní, když nás odmítnou. Když se máme rádi, dokážeme si nastavit zdravé hranice a dokážeme opustit vztahy a lidi, se kterými se necítíme dobře. Otevřená srdce dokáží lásku sdílet. Jsou-li si naše srdce blízká, rozumíme si i beze slov. Stačí drobný pohyb a chápeme jeden druhého. Když na sebe křičíme, naše srdce se vzdalují. Udělejme krok k lásce a obejměme se beze slov. Sdílejme laskavá slova a pohlaďme hlasem či dotykem.

13. 6. vytvoří Slunce příznivý aspekt s Chironem v Beranu. Nevyléčená traumata nás oslabují. Jsme-li zranění, nejsme celiství a přitahujeme lidi, kteří nás chtějí léčit. A často ti, co chtějí nejvíce pomáhat, sami potřebují pomoc. Potřebujeme-li někoho, kdo nás zachrání, vytváříme nezdravé, závislé vztahy. Každý se něco neseme, ale tíha toho záleží na tom, jak s tím naložíme. Neuzavírejme se do svého smutku, který nás odděluje od sebe i druhých. Nadechněme se a vyjděme ven, kde poznáme lidi, kteří mají podobné problémy. Sdílený problém je poloviční a sdílená radost, která nás potěší, je dvojnásobná. Otevřme se blízkosti a nechme se inspirovat jinými. Změníme-li postoj ke svému zranění, změní se naše pocity a promění se naše realita.

Od 3. 6. do 17. 6. pobude Merkur v Blížencích, ve svém domovském znamení. Hned 4. 6. se spojí s Jupiterem a 14. 6. se Sluncem v Blížencích. Jaké informace ve skutečnosti k životu potřebujeme? Co opravdu potřebujeme vědět? Informace nás formují. Stáváme se tím, co čteme, posloucháme, sledujeme a jak přemýšlíme, proto vybírejme moudře, co do svého informačního pole pustíme. Smýšlejme o sobě pozitivně, chvalme se a staňme se svým nejlepším přítelem. Jsme-li sami spokojeni, jsme na druhých nezávislí, a pokud nás život baví, je radost s námi pobývat. Všichni se chceme bavit a k tomu potřebujeme někoho, s kým se můžeme bavit. Když nám někdo naslouchá, nejlépe nás poslouchá a zábava jde naším směrem, kam chceme my, život je zábava. Každý má co říct a chce promluvit, proto nezapomínejme vést se svými blízkými dialog a ne monolog. Uvědomme si svůj projev a nebojme se projevit. Umění projevu, co a jak říct a neříct, je alfou a omegou lidského pokolení. Slova nás dokáží dostat na kolena i z kolen zvednout, proto zacházejme s nimi rozumně a zodpovědně.

A na závěr citát od řeckého dramatika a politika Sofokla: „Jediné slovo stačí na to, aby vybudovalo nebo zničilo štěstí.“