24. 4. 2024 v 1:48 nastane úplněk ve Štíru, který začne 23. 4. v 17:20 a potrvá do 26. 4. 3:37, který bude ovlivňován spojením Jupitera s Uranem v Býku (přesný aspekt 21. 4.) a Slunce s Lunou budou v neharmonickém aspektu s Plutem ve Vodnáři (přesný aspekt se Sluncem 21. 4.), který obě světla drží a snaží se je „stáhnout“.

Pluto nechce přijít o svoji moc a své „ovečky“. Chce si je pojistit a spoutat, proto nás drží, tlačí a svazuje. Manipuluje a zkouší to, jak po dobrém, uplácí a maže med kolem pusy, tak po zlém, zastrašuje a citově vydírá, až to bolí. Chceme-li z jeho moci vyklouznout, musíme se „ztenčit“, odevzdat to, co je pomíjivé a svléknout starou masku, abychom objevili to, co je pod ní a je věčné. Pod ní je skutečný poklad, který nás osvobodí. Ten neleží venku, kde jej marně hledáme, ale uvnitř nás. Ve skutečnosti to, co nás drží ve své moci a brání nám osvobodit se, je strach, nedůvěra a s tím spojené negativní emoce, které si ego nechce přiznat. Nebojme se své vlastní síly a důvěřujme životu, který se projevuje skrze nás. Jsme svobodné bytosti a svoboda je naším přirozeným právem.

Guru Jupiter s revolucionářem Uranem, kteří se těsně před úplňkem potkají v Býku a ovlivní jeho účinek, nám ukazují cestu ke světlu. Jejich probouzející a povzbuzující energii cítíme více než měsíc a tušíme, že se něco mění. Po 14 letech Jupiter doběhne k Uranu a požehná probíhající revoluci ve hmotě, o kterou se Uran od roku 2018 snaží a do roku 2025 nedá pokoj. Uran je altruista, který chce srovnat rozdíly a Jupiter k jeho osvětě přidává světlo. Není se čeho bát, protože platí zákon zachování energie. Veškerá hmota je koncentrovaná energie. I peníze jsou energie. Pokud se někde něco hromadí, vytváří nerovnováhu, která dovedená do extrému způsobuje kolaps. Konec jedné etapy může přinést začátek nové. Důvěřujme v pozitivní sílu Urana s Jupiterem, kteří společně otevřou cestu ke světlu a zaměřme se na své vlastní světlo, energii v nás, která je naší cennou komoditou. Máme-li energii, žijeme a rosteme. Když nám schází, živoříme a odcházíme. Skutečným zdrojem naší energie je srdce. Tam je náš poklad, světlo, pravda a láska. V něm se rodí radost, spokojenost a štěstí.

Važme si své energie a nelpěme na situacích a věcech, které nám neprospívají. Vzdejme se toho, co nás vyčerpává, svazuje a ničí naše pravé bytí. Přestaňme usilovat, abychom toho, co nejvíce měli, byli vidět a získali uznání, ale rozvíjejme své vnitřní kvality, které nás posilují. Jsme-li vnitřně silní, uvědomujeme si svoji hodnotu a jsme zdravě sebevědomí.

Není důležité to, co máme, ale jak se máme. Chceme-li se mít dobře, naslouchejme přírodě a svému tělu. Příroda se o nás stará. Dává nám živobytí a vše, co ve skutečnosti potřebujeme, ale skutečný život je uvnitř nás, v našem těle. Když budeme vnímat, co se děje v nás, budeme v kontaktu se svojí duší, náš život se prohloubí a bude opravdový. Dělejme to, co nás baví a jde nám snadno, protože základem existence je tvořivá síla. Budeme-li tvořit s radostí a láskou, poznáme lehkost bytí, život nás bude bavit a naše tělo bude zářit.

Uvolněme se a dovolme, aby nastalo to, co se má stát. Když opustíme starou formu, vytvoříme prostor pro novou. Vesmír má své páky, kterými udržuje rovnováhu. Když něco bere, něco jiného dává. Vždy nám pomáhá a ukazuje cestu, protože tvoří skrze nás.