8. 4. 2024 ve 20:20 nastane NOVOLUNÍ v BERANU, které začne 7. 4. ve 13:25 a potrvá do 9. 4. 13:24. Bude probíhat v blízkosti lunárních uzlů (přesný aspekt Slunce s lunárními uzly 4. 4.), proto bude Slunce zatemněno Lunou. V přesném spojení se Sluncem a Lunou bude zraněný léčitel Chiron. Mars, který je vládnoucí planetou Berana, se spojí Saturnem v Rybách (přesná konjunkce Saturna s Marsem 10. 4.).

Jde o nás a náš přístup k životu. Na našich postojích, rozhodnutích a činech záleží. Od nich se náš život odvíjí. Co děláme a jak se chováme, vychází z toho, jak se cítíme. Základ našemu citovému životu dala rodina, ze které pocházíme. Emoce jsou reakcí na naše citová zranění. Mají nás ve své moci a ovládají nás. Spouští dramata v našem životě. Odvádí nás od toho, co chceme a oslabují naši sílu. Nenechme se oslabit, ale naučme se s nimi pracovat. Když je uzdravíme, můžeme uzdravit a proměnit svůj budoucí život.

Pocity přichází a zase odchází. Jsou jako malé děti, které chtějí pozornost. Dítě, které je bezradné, cítí se ohrožené a potřebuje bezpečí, přijetí a bezpodmínečnou lásku, v nás stále přežívá a dokáže nám dát zabrat. Zachovejme klid, když se v nás bouří. Neodmítejme ten pocit ani emoci. Následujme ji, až k samotným kořenům a prožijme ji takovou, jaká je, bez obviňování a sebelítosti. Když ji přijmeme, promění nás a my se osvobodíme z její moci.

Zkoncentrujme své síly a soustřeďme se na sebe. Není potřeba se někam hnát, ale poznat svůj cíl, kterým je seberealizace. To je vyjádření našeho srdce, proto cíl i start najdeme v srdci. Nalaďme se sami na sebe a představme si kroky, které můžeme udělat, abychom se dostali tam, kde chceme být. Kdo důvěřuje sám sobě, nachází v sobě sílu a odvahu vydat se vlastní cestou, kterou si utváří svůj život. I když výsledek předem neznáme a nemáme jej ve své moci, můžeme se rozhodnout, kterým směrem se posuneme a co uděláme.

Nebojme se vydat se za světlem, které je v našem srdci a vždy nám svítí na cestu. Následujeme-li své vlastní světlo, uzdravujeme se a do života nám vstupuje radost a spokojenost.