Slunce v Beranu – Cesta pravdy je pravým začátkem.

20. 3. 2024 ve 4:07 vstoupí Slunce do Berana, prvního znamení horoskopu a otevře nový roční cyklus. S jarní rovnodenností se příroda probouzí, protože Slunce, které je nositelem tepla a světla, se dostává do své síly a vytahuje na povrch to, co přečkalo zimu ukryté uvnitř Matky Země. I my jsme součástí přírody a podléháme jejím cyklům, proto také dostáváme energii, abychom se mohli činit, ukázat svůj potenciál, něco nového začít anebo pokračovat v tom, co je již v běhu.

Slunce je vládcem celého roku 2024, proto se zaměřme na svoji energii a na to, co se v nás skrývá a co vyzařujeme. To, co je v nás, je jako semínko, které chce prorazit, ukázat svoji krásu a obohatit svět. Máme-li strach, co se z něho zrodí, máme strach ze sebe, proto s ním bojujeme. Když mu bráníme a odmítáme jej, zápasíme sami se sebou a popíráme svoji přirozenost. Semínko touží žít. Zkouší prorazit, najít cestu ven a tak doráží a tlačí na nás, aby bylo poznáno, přijato a zviditelněno. Když jej přijmeme, přestane nás pronásledovat. Budeme-li o něj s láskou pečovat, zrodí se v nás nový život, který nás transformuje. Co v lásce vyrůstá, přináší radost, ukazuje svoji krásu a obohacuje nás.

Ukažme, co je v nás, co umíme a zviditelněme své nadání, které máme darem od Boha. Kultivujme projev své energie, ať nespálíme vše, na co sáhneme, ale nenechme se oslabit, ať nevyhasne náš život. Naše energie je cenná komodita. Když ji máme, jsme zdraví a činní. Jakmile nám chybí, její nedostatek cítíme na těle a projeví se na nejslabším místě, které nám poskytne potřebné informace. Pečujme o sebe a chraňme své zdraví. To je největším bohatstvím, které máme.

Vstup Slunce do znamení Berana bude doprovázet mocné Pluto ve Vodnáři. Jejich spojení je časem znovuzrození, transformace a nových začátků. Vše, co je v nás, je v naší moci. Na našich rozhodnutích a péči záleží, čemu dáme příležitost, co bude růst a necháme zesílit. Sami si volíme, jakým způsobem projevíme to, co se v nás skrývá. Můžeme to potlačovat a cítit se špatně anebo to můžeme přijmout a využít konstruktivně. Třeba naštvání je hnacím motorem, jež startuje naši transformaci a osvobozuje nás od starých přesvědčení a programů, které máme naučeny a ze zvyku je opakujeme. Uvědomme si svoji moc, kterou je naše vůle a vnitřní síla, která nás dokáže obrodit a osvobodit. Každý máme možnost rozhodnout se a jednat podle sebe.

4. 4. se Slunce spojí se Severním Lunárním uzlem v Beranu, který ukazuje na linii evoluce z Vah do Berana. Přes vztahy se učíme, protože si vzájemně zrcadlíme to, co je v nás. Naše chování je spouštěčem akcí a reakcí. Pokud nejsou naše vztahy rovnocenné, ten, kdo se cítí slabší, se může chovat agresivně, ze strachu útočí, anebo submisivně, ze strachu poslouchá a obětuje se. Chceme-li mít harmonické vztahy, musíme nejprve cítit harmonii sami v sobě. Když máme v rovnováze svoji vnitřní ženu i vnitřního muže, máme vyvážený vztah uvnitř sebe. Jsme-li vyrovnaní, jsme klidní a cítíme sami sebe a své potřeby. Dokážeme-li se na sebe nacítit, víme, kdy konat a kdy odpočívat, poznáme, co potřebujeme a aktivujeme tu stranu, aktivní či pasivní, která nás dokáže vrátit do rovnováhy. Kdo pracuje sám se sebou, uvědomuje si zodpovědnost za svůj život a svoji roli ve vztahu.

8. 4. se Slunce spojí s Chironem v Beranu, kdy se ukážou naše zranění, abychom si je mohli zvědomit a vyléčit. Emoce jsou reakcí na nevyléčená zranění, která spouští dramata v našem životě. Když hledáme lék na své bolesti, musíme si dovolit znovu cítit bolest, která je s našimi zraněními spojená. Noříme-li se do sebe, uvědomujeme si souvislosti a svoji pravou podstatu, poznáváme nepoznané a to, co nám pomáhá. Když nacházíme cit pro sebe, léčíme se, moudříme a vlastní moudrostí se uzdravujeme. Jsme-li zdraví, jsme celiství, sami sebou a stáváme se zraněnými léčiteli, kteří mají soucit a svojí moudrostí dokáží pomoc druhým.

10. 4. se Mars, který je vládnoucí planetou Berana, spojí se Saturnem v Rybách, kde je jeho energie ochlazována a usměrňována. Můžeme si odpočinout a zkoncentrovat své síly, abychom byli připraveni na nový začátek, až 30. 4. vejde Mars do Berana a rozjede ohnivou akci. Ten, kdo je netrpělivý a neumí konstruktivně zacházet se svojí energií, občas vybouchne, aby nahromaděnou energii vyventiloval. Čím více bojů vedeme uvnitř sebe, tím větší bitevní pole vytváříme kolem sebe. Saturn nastavuje Marsu hranice a učí ho trpělivosti a zkoncentrovat své síly, aby uměl správně zacílit a účelně i účinně využil svoji energii. Zklidněme se a nechme se poučit „shaolinským mistrem“, který učí bojovníka, že lidská síla má své hranice, ale její účinnost se zvyšuje, když je použita moudře. O výsledku nerozhoduje pouze fyzická síla. Důležitější je psychická síla, se kterou dokáže zachovat klid. Proto skutečné tajemství mistra bojového umění spočívá v ovládnutí toho, co se v něm bouří.

19. a 20. 4. Mars dostane podporu od Jupitera a Urana v Býku a zároveň bude prověřován Černou Lunou v Panně. Ta jej bude provokovat a zkoušet jeho pravdu a opravdovou čistotu. Je-li ve své přirozenosti a nestydí se za to, co razí, je ve své síle, nepotřebuje se skrývat a lhát, proto nemůže selhat. Když nepodlehne jejím svodům a nenechá se stáhnout, jeho poznání přinese světlo do temnoty nevědomí. Jupiter s Uranem ho budou podporovat, svítit mu na cestu a popostrkovat, aby se nebál zviditelnit svoji pravdu. Ta je ukrytá hluboko v nás, v temnotě nevědomí, ale pozvedá nás k nejvyšší úrovni bytí. Žijeme-li v pravdě, žijeme svůj život, plníme své poslání a zviditelňujeme své světlo.

12. 4. se Slunce spojí s Merkurem, který od 2. 4. až do 25. 4. bude couvat znamením Berana a bude nás vracet na začátek, abychom si uvědomili, jak myšlení ovlivňuje naše konání. Na počátku bylo slovo, které je jako zaklínadlo. Naše myšlenky a slova vypovídají o tom, jak přemýšlíme a na co se zaměřujeme. S čím se ztotožňujeme, s takovou energií začínáme, takovým způsobem jednáme a takové výsledky dosahujeme. Pokud si myslíme, že něco nejde, nepůjde to, dokud nám někdo neukáže, že to jde anebo to sami nezkusíme. Když změníme své myšlení, změní se náš život. Věříme-li, že jsme schopni vytvořit krásný svět, dokážeme to.

A na závěr citát od perského učitele súfismu Rúmího: „Tvým úkolem není hledat lásku, ale pouze hledat a nalézt všechny překážky v sobě, které sis proti ní vybudoval.“