10. 3. 2024 v 10:00 nastane novoluní v Rybách, které začne 9. 3. ve 2:04 a potrvá do 11. 3. 1:19. Slunce s Lunou v Rybách budou v opozici na Černou Lunu v Panně (přesný aspekt se Sluncem 7. 3.) a v příznivém aspektu na Jupitera (přesný aspekt se Sluncem 1. 3.) s Uranem v Býku (přesný aspekt se Sluncem 10. 3.).

Černá Luna zviditelňuje naše pochybnosti, nedůvěru, strach z nedokonalosti, nepřijetí a přehnanou kritičnost. Bojíme-li se chybovat, popíráme svoji přirozenost a neděláme to, kde cítíme, že je naše určení. Když si nedůvěřujeme, nedokážeme se projevit ani oddat životu, který je v nás a místo krásy vidíme temnotu, které se bojíme a to nás ničí. Pochybujeme-li o sobě, důvěřujeme těm, kteří sledují svoje vlastní zájmy, jejichž oběťmi se stáváme a vzdalujeme se sami od sebe, od božství v nás a Boha, který nám žehná.

Přijměme vše takové, jaké to je a opusťme minulost. Odpusťme si, co jsme nemohli změnit a to, co jsme změnit nedokázali. Jsme-li smíření, naše srdce je klidné. Vycházíme-li z klidného srdce, jednáme v míru a nemáme potřebu se mstít a oplácet stejnou mincí, jež nás stahuje na stejnou úroveň, na které problémy vznikají, ale nedají se řešit.

Když odevzdáme potřebu všechno řešit a analyzovat a vydáme se duchovní cestou, směrem růstu, kterým poznáme zatím nepoznané, vše můžeme být úplně jinak. Jupiter ukazuje směr, kde najdeme světlo a Uran nám dává nadhled, uvědomění a svítí na cestu. Otevřme se důvěře v život, který nás nese a vždy nám cestu ukáže. Není potřeba nic velkolepého dělat. Stačí se zklidnit a obrátit svoji pozornost dovnitř. Tam je náš skutečný život, životní moudrost, světlo, láska, která čeká na naše přijetí a rozvinutí. Spočiňme v klidu a zklidněme svoji mysl, která nás zotročuje. Pronikneme-li za mysl, spojíme se s vědomím, svým pravým Já a vystoupíme z pozice oběti. V nás je opravdový život, který chce být poznán a žit.

Ztišme se a najděme si klidný prostor, kde můžeme naslouchat Vesmíru, své intuici a svému božskému tělu. Ponořme se do sebe, do svého klidného srdce a své pravé podstaty. Když splyneme v jednotě, vše bude jedno, zmizí hranice mezi vnitřním a vnějším světem a náš pocit oddělenosti. Všichni jsme propojeni a to jedno, které všichni chceme, ke kterému směřujeme a kde se nakonec všichni potkáme, je Láska. Ona léčí všechny chmury a nedorozumění. Uzdravuje naše tělo, je trpělivá a dělá svět krásným. Jsme-li v jednotě s Bohem, s láskou ve svém srdci, nebojíme se žít, protože víme, že jsme v bezpečí a stále vedeni.