27. 12. 2023 v 1:32 nastane úplněk v Raku, který začne 26. 12. v 16:15 a skončí 29. 12. v 1:23. Slunce s Lunou budou harmonicky podporováni Černou Lunou v Panně (přesný aspekt se Sluncem 31. 12.) a oběma učiteli, Saturnem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 24. 12.) a Jupiterem v Býku (přesný aspekt se Sluncem 27. 12.). Naše duše je zkoušena, jak je vyrovnaná, učena a vedena a tak vše má svůj důvod. Jeden učitel ji učí zodpovědnosti, aby se nevyhýbala tomu, co je jejím pozemským posláním, proto pociťuje tíhu bytí a druhý jí dává příležitosti, aby poznala lehkost bytí a našla cestu domů. Nevyhýbejme se výzvám a buďme trpěliví, ale nebojme se inovovat a hledat nové možnosti.

Chceme-li být spokojení, musí být spokojena naše duše a ukonejšeno naše vnitřní dítě. Hrajme si, tvořme a uvědomujme si své pocity, co cítíme a jaké prožitky se nám vrací. Pokud jsme v dětství strádali anebo jsme zažili ztrátu či bolest, v dospělosti své potřeby přehlížíme, případně si strádání chceme vynahradit a jsme jako rozmazlené dítě anebo svou bolest skrýváme a oddělujeme se od druhých. Emoce, které jsou výsledkem naší minulosti, jsou energií, která nás má v moci a utváří naši realitu. Chceme-li ji změnit, musíme provést změnu u sebe, pochopit souvislosti a uzdravit své vnitřní dítě.

Mluvme se svým vnitřním dítětem, buďme s ním v kontaktu. Tak se o sobě můžeme mnohé dozvědět. Dejme mu pochopení, přijetí a lásku a všímejme si, co mu dělá radost a naplňuje jej. Jsme-li naplnění, je spokojena naše duše a vyzařujeme jasnou energii, která oslovuje druhé. Vstupme do nového roku, roku Slunce, s pochopením, láskou, péčí a citem pro sebe.