28. 10. ve 13:44 vstoupí Luna do znamení Býka a ve 22:23 nastane úplněk se zatměním Luny, který potrvá do 30. 10. 16:08. Luna bude v blízkosti mudrce Jupitera v Býku podporována přísným Saturnem v Rybách. Slunce bude mít na své straně Marse a Merkura, v neharmonickém aspektu k nim bude Pluto v Kozorohu, které ve Štíru vládne, a v harmonickém aspektu bude Černá Luna v Panně. Vše se bude odehrávat v blízkosti lunárních uzlů, proto to zatmění.

Toto je přelomový úplněk. Osobně se cítím úplně zlomená, ruka mě bolí, potřebuji klid a odpočinek a nechce se mi psát. Jakmile si řeknu, že nic psát nemusím, uleví se mi a najednou mám chuť vrhnout se do psaní. Není ten obrat legrační? Možná celý život je legrace, ale my ho bereme smrtelně vážně a přitom živí z něho nevyvázneme.

Když jsme zlomení, projevuje se to na našem zdraví, ale nemoc je očistou. Máme čas zastavit se, spočinout, odpočinout si a věnovat se sami sobě, svým pocitům, emocím a myšlenkám, které jsou reakcí na život, jimiž si jej sami utváříme. Jsme-li nemocní, jsme odevzdaní, pouštíme, odpouštíme a tím se čistíme, aby mohlo dojít k narovnání. Pokud to sami nevzdáme, dojde k obratu, protože nic netrvá věčně a nemoc nás uzdraví. Když se srovnáme a zesílíme, najdeme v sobě sílu vstát a můžeme jít dál.

Život je naší projekcí a odehrává se podle toho, jak se cítíme. Pocity ovlivňují mysl a jak smýšlíme, podle toho jednáme a co konáme, to se skutečně děje. I když Slunce zatemní Lunu, pocity a emoce nezmizí, ale osvítí naši hru. Každý jsme hráčem, ale někdo raději ustupuje a bojí se ozvat, když někdo narušuje jeho prostor, zatímco jiný druhé utlačuje, vynucuje si a „kamenuje chytrými argumenty“, protože potřebuje co nejvíce prostoru pro sebe. Kdo nemá nikdy dost, překračuje hranice a nezastaví se, dokud se někdo nepostaví a neřekne mu dost. Má-li dojít k narovnání, musí se ti utlačovaní postavit se do své síly, projevit svoji pravdu, kterou cítí a nepodlehnout tlaku.

Ten na sebe sami vytváříme, když své pravé pocity dlouhodobě potlačujeme a namlouváme si, že je to dobré, protože se bojíme emocí, které spustíme, když téma překračování a nerespektování hranic otevřeme. Emoce mají takovou moc, že nás dokáží převálcovat a zničit, ale také zvrátit běh toho, co se děje. Dokážeme-li ovládnout emoce a jasně formulovat, jak se cítíme, přestaneme se skrývat a hrát hru na oběti a viníky a vyjasníme si své postoje.

Ponořme se do svého těla, které je opravdu chytré a svým projevem nám oznamuje, co je za hranou. Nebojme se přiznat si své pocity, postavit se do své síly a udělat to, co právě potřebujeme. Jsme-li pravdiví, svůj život můžeme sami obrátit. Vše, co potřebujeme, je uvnitř nás. Tam je prostor, studnice moudrosti, která zná odpovědi na naše hádanky a vyjasní záhady. Nehádejme se, ale uhádněme, co je skutečně pravda. Když pochopíme, jak můžeme svůj život změnit, bude nás bavit a dokážeme-li se zasmát sami sobě, bude to legrace. Neberme se smrtelně vážně, ale važme si sami sebe.