4. 6. 2023 v 5:41 nastane úplněk ve Střelci, který začne 3. 6. v 7:04 a potrvá do 5. 6. 9:31, při kterém budou Slunce s Lunou v neharmonickém aspektu na Saturna v Rybách a v příznivém aspektu na Marse ve Lvu a vládnoucí planeta Blíženců Merkur se dostane do konjunkce s Uranem v Býku. V pozemské úrovni máme osvětlený jen určitý úsek, který vidíme, protože se učíme na základě duality. Kdybychom nepoznali tmu, nevěděli bychom, co je světlo. Tam, kde něco končí, něco jiného začíná, stejně jako po každé noci začíná nový den. Některé hranice jsou přesně vymezené, jiné splývají, je těžké je stanovit a vytvořit si jasný obraz. Abychom měli jasno, museli bychom být osvícení.

Každý se díváme na život svým zrakem, vidíme jej svým pohledem a vytváříme si obrázek dle vlastních prožitků a zkušeností. Naše vnímání světa je zkreslené a obraz, který vidíme, vychází z našeho hodnocení a sebehodnoty a proměňuje se podle našeho emočního naladění.

Každý máme svůj vlastní práh, hranice, jež leží v naší mysli. V tomto prostoru je potřeba udržovat čistotu a vlastním jasem poznat, jak čistota mysli a čistých úmyslů nás posouvá a rozšiřuje vědomí. Je-li naše mysl zištná, různými kličkami, mlžením a úmyslným zatajováním se zamotáváme. Každá neupřímnost se časem projeví, ale přímá a jasná mysl vede k vyřešení nedorozumění a směruje naše kroky ke světlu, do vědomí, k osvícení.

Jóga, která je cestou k osvícení, v prvních dvou stupních dává doporučení, která bychom měli dodržovat, abychom dosáhli posledního stupně a dostali se ke světlu, z duality do jednoty. Zkusme být vědomými a tato doporučení každodenně praktikovat. Jsou to nenásilí, nelhaní, nekradení, nelakota a uvážené prožitky (střídmost), čistota, spokojenost s tím, co máme, sebekázeň, studium a akceptování existence Boha jako nejvyššího principu.

Ovládněme svoji mysl a staňme se mistry svých myšlenek. Zamýšlejme se nad tím, zda to, co nám někdo dělá a nám se to nelíbí, neděláme my sami někde jinde někomu jinému. Dávejme si pozor, na co myslíme a co vypouštíme z úst. Slova dokáží ranit i léčit. Přemýšlejme, co je za našimi slovy, co a proč říkáme a k čemu to pomůže. Slovo je projevená myšlenka a vše, co říkáme nahlas, zvědomujeme a také tím dáváme vnější svět, který na energii slov reaguje, do pohybu.

Pokud se chceme posunout, musíme překročit svá omezení a strachy a stát se laskavými, světelnými bytostmi. Naše iniciativa iniciuje nový začátek. Uklidněme svého vnitřního kritika a nebojme se svých rozhodnutí, kterými si nastavujeme hranice. Respektujme hranice druhých, a překročme hranice své mysli. Všechno jde, když se chce. Svojí vůlí, odhodláním a odvahou dáváme záležitosti do pohybu. Na našem pohybu, sebehodnotě a hodnotách, které ctíme, záleží.