16. 4. 2022 ve 20:54 na Bílou sobotu nastává úplněk ve Vahách, jehož tématem je vztahování se a hledání lásky. Každý chceme být součástí společnosti, patřit ke skupině, k někomu, kde cítíme přijetí, které nás naplní a dá nám pocit celistvosti. Pokud milujeme, cítíme se naplnění a svět je krásný.

Na Slunce v Beranu a Lunu ve Vahách bude Pluto v Kozorohu vytvářet neharmonický aspekt. Povede nás do větší hloubky, abychom odstranili stažení, bloky, strachy a omezení, které v sobě máme, jež nás oddělují od druhých. Je-li náš vztah k druhým pouze účelový, je povrchní. Chceme-li jej prohloubit, musíme sami proniknout hluboko do svého nitra.

Pokud se bojíme, že přijdeme o svoji svobodu, že budeme druhým omezováni, ze vztahu utíkáme. Bojíme-li se, že o vztah přijdeme, jsme na druhém závislí, kontrolujeme jej a omezujeme ho. V obou případech se jedná o strach z lásky. Přitom ten, koho milujeme, zapaluje lásku v nás, náš vnitřní oheň, ale není láska, je jen zrcadlem lásky v nás.

Díky druhým lidem poznáváme sebe a rozvíjíme vztah k sobě. Když milujeme a přijímáme sebe, jsme láskyplní. Nebojíme-li se být sami sebou, také dovolujeme druhým, aby byli takoví, jací jsou. Když projevujeme svoji jedinečnost, cítíme se svobodní, roste láska v nás a naše vztahy kvetou. Silou si lásku nevymůžeme. Uvolněme se, otevřme své srdce a volně dýchejme. Nechme odejít to, co k nám nepaří, a nechme přijít to, co k nám patří.

Každý máme schopnost milovat, tvořit laskavý a krásný svět a naplnit tak své poslání. To, co vysíláme, se k nám vrací, proto musíme začít každý u sebe. Využijme Bílou sobotu k očištění vztahů, otevřme se nejvyšší, Božské lásce a nechme si požehnat božským Neptunem a Jupiterem.

Velikonoční úplněk začíná ve čtvrtek 14.4. ve 22:46 a končí v neděli 17.4. ve 2:23, kdy je Luna ve Vahách. Období od Zeleného čtvrtka až do sobotní večerní bohoslužby, kdy úplněk vrcholí, je tzv. velikonoční triduum a je součástí postní doby. Na Zelený čtvrtek Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly. V tento den bychom se neměli hádat. Na Velký pátek se podle pověr otevírají hory a vydávají poklady, nemá se nic půjčovat, protože půjčená věc by mohla být očarována, nesmí se hýbat se zemí (rýt, kopat, okopávat) ani prát prádlo, protože by bylo namáčeno do Kristovy krve. Bílá sobota je dnem přípravy na Kristovo zmrtvýchvstání, kostelní zvony se znovu rozeznívají a smí se zpívat. Velikonoční neděle nebo Boží hod velikonoční je oslavou Zmrtvýchvstání Páně. Prožijme si tyto dny v klidu a míru a zažijme si své božství, abychom se nebáli být sami sebou, vstát, žít a naplnit své poslání jako Ježíš.