Úplněk Lev

 

16. 2. 2022 v 17:56 nastává úplněk ve Lvu, který ukazuje, jak je naše společnost laskavá, milující a vstřícná. Jsou-li naše srdce otevřená, vyzařují lásku, vřelost, teplo a světlo. Svými vibracemi si přitahujeme lidi, kteří jsou na stejné vlně jako my. Společnost takovýchto lidí nás oživuje, inspiruje a dává jiný náhled na situace, ve kterých jsme ponořeni. Díky nim rozšiřujeme své uvědomění, při kterém naše malé já poznává své vyšší Já.

Pokud se naše malé já, ego, bojí, uzavírá se a odděluje se od druhých a společnosti, která ho může obohatit. Ego myslí jen na sebe, strachuje se o to, co má a chrání se, aby o něco nepřišlo, nebylo odhaleno a neztratilo svoji důležitost. Žije ve strachu, který je opakem lásky. Když se otevře, začne proudit energie, dojde k výměně, propojí se s druhými a rozšíří své poznání a uvědomění, že jsme všichni stejní a objeví své vyšší Já.
V našich srdcích je pravda, kterou poznáváme ve společnosti druhých lidí, kteří ji cítí stejně jako my a před kterými se nebojíme vyjádřit se od srdce. Když se obklopujeme společností, která je našemu srdci blízko, jsme společně s těmito bratry a sestrami, kteří nám rozumí, silnější. Díky nim i náročné chvíle zvládáme snadněji.
Využijme laskavého propojení milenky Venuše a milence Marse, kteří se při úplňku spojují ve znamení Kozoroha a vytváří příznivý aspekt na Uran v Býku, kterému žehná Jupiter v Rybách, zatímco Saturn ve Vodnáři se spojuje neharmonicky. Laskavá Venuše a aktivní Mars, každý z nich vnáší jinou energii do společného prostoru, která je pro vztah a tvoření stejně důležitá. Díky jejich vzájemné výměně a sdílení jsou tvořiví, plodní a silní, dokáží překračovat překážky a společně zvládat těžkosti, když dávají podporu jeden druhému. I když se zdá, že se něco zaseklo a postaru to už dál nejde, láska dokáže hory přenášet. Pokud je jejich láska opravdová a oba sdílejí stejné hodnoty, stačí něco pozměnit, zvolit trochu jiný krok a vztah se upevní. V opačném případě je čas na změnu, protože jak říká finský spisovatel Mika Waltari: „Ani blízkost těl nemůže sblížit vzdálená srdce.“ Jupiter v Rybách žehná každé změně, která je ku prospěchu, rozpouští staré, smývá hranice a dává lásce nekonečnost.
My jsme ti, kdo společně tvoří a vytváří společnost. Zatímco chladná srdce nás oddělují, laskavá nás spojují. Laskavé srdce má soucit a pochopení, je tolerantní a respektuje druhé. Nepotřebuje mít pravdu za každou cenu a prosadit ji. Rádo vyslechne jiné, nechá se obohatit jejich názorem a pokud nejsou na stejné vlně, dá jim milost a s láskou propustí, aby mohlo žít svou pravdou s těmi pravými, opravdovými lidmi, kteří to cítí stejně.
Zastavme se na chvíli, vystupme ze stereotypu a chaosu všedních dní. Dýchejme čistý vzduch a zklidněme svůj dech. Když zklidníme dech, zpomalíme mysl a můžeme sestoupit do svého srdce, ke své pravé podstatě, které cítí pravdu. Buďme trpěliví a věřme, že pravá cesta se nám v pravý čas ukáže.