Slunce ve Lvu – Sebeláska je vírou v sebe, která nás povznáší.

22. 7. 2024 v 9:45 vstoupí Slunce do Lva za podpory milujícího Neptuna v Rybách, který se nás snaží sjednotit, a v opozici na mocné Pluto ve Vodnáři, které nám chce strhnout masku, abychom odhalili své pravé Já. Ve znamení Lva je Slunce doma. Zde vládne, cítí se silné, okouzlující, milované a milující, proto je radostné a vřelé. A tak si v tomto období můžeme užívat hojnost slunečních paprsků, vyhřívat se na sluníčku a nabírat jeho energii. Slunce je světlem, které všechno ozařuje a oživuje. Kolem něho se vše točí a život bez něho není možný. Když svítí, příroda vzkvétá a vidíme život v celé jeho kráse. I my máme své Slunce, světlo, ve svém těle. Tím je naše srdce. Dokud tepe, žijeme. Cítíme-li jeho hřejivé teplo, vyzařujeme radost, lásku a krásu, naše duše se cítí šťastná a naplněná a je s námi radost pobývat.

Chceme-li zazářit, musíme pozornost z vnějšího světa stáhnout do svého vnitřního, ke svému světlu, rozsvítit jej a ukázat. Nechtějme být jedinou hvězdou, na kterou je zaměřena pozornost, o kterou ego bojuje, protože se cítí jiným světlem ohrožené, ale koncentrujme pozornost ke svému srdci a rozdávejme radost a vřelost. Když budeme probouzet radost, naše srdce bude plné lásky a budeme milovaní, protože množství lásky, kterou cítíme, záleží na tom, kolik lásky máme ve svém srdci. Chovejme se k sobě s úctou a respektem, dávejme a přijímejme lásku a stejně jako se Slunce občas schová za mraky, někdy se schovejme a dopřejme si čas pro sebe. Sami víme, kdy to potřebujeme.

26. 7. začne znamením Berana „couvat“ zraněný léčitel Chiron, abychom měli čas vrátit se ke svým zraněním a poléčit si je. Máme-li vůli a odvahu, aktivně hledáme lék, který nám pomůže. Když se uzdravujeme, nacházíme soucit, který probouzí lásku, protože láska je cit, a ta je tou správnou medicínou. Jakmile se mysl umoudří a srdce se rozzáří, naše tělo se jeho energií uzdraví. 15. 8. se Chiron harmonicky propojí se Sluncem, které ukáže, jak máme svá zranění vyléčená. Zraněná duše druhé ponižuje a zraňuje, protože v tom nechce být sama. Bojí-li se být se svou bolestí, utíká od ní, schovává se pod masku, dělá, že se jí to netýká, trucuje, oplácí, mstí se a dělá naschvály. Kdo pochopil, že to, co děláme druhým, děláme i sobě, našel cestu, uzdravuje se a pomáhá druhým. Ve skutečnosti nikdo nemůže nikomu pomoc. Každý musí najít svoji medicínu, sílu své lásky a věřit ve své léčitelské schopnosti. Buďme silní a objevme sebelásku, lék na naše zranění.

První srpnový den bude Slunce ve Lvu harmonicky propojeno s lunárními uzly, které vedou z Vah do Berana a ukazují, že nejdříve musíme poznat sebe, objevit kdo a kým jsme a nalézt harmonii v sobě, abychom zůstali sami sebou i ve vztahu a mohli tvořit vyvážené vztahy. Žádný vztah nás nedokáže dlouhodobě uspokojit, pokud nejsme sami spokojení. Nebojme se býti sami, protože v samotě můžeme odhalit svoji samostatnost a jedinečnost, ale neuzavírejme se v ní, jelikož nás izoluje a odděluje. Jsme-li odvážní, pouštíme se do činností, které nás baví, a poznáváme lidi, se kterými je zábava. Tak nalézáme sebe, posilujeme svoji sebedůvěru a posouváme své hranice,. Buďme samostatní a jděme za tím, co děláme rádi. Radujeme-li se z toho, co děláme, cítíme se dobře a to je známkou toho, že si sebe vážíme.

5. 8. se Merkur v Panně otočí a začne couvat, abychom měli čas vrátit se zpět a zamyslet se nad svými rozhodnutími a činy, které svým jednáním spouštíme. 15. 8. Merkur zajede zpět do znamení Lva, kde se 28. 8. opět otočí a půjde přímo, aby 9. 9. znovu vešel do znamení Panny, kde hledá detaily a analyzuje, co kde nefunguje, aby našel konkrétní řešení. Ne vše se dá řešit. Když nevíme, co máme dělat, zklidněme svoji mysl. Nastane-li ticho, ustane boj, problémy zmizí a řešení se samo vynoří. Při retrográdním pohybu se Merkur 19. 8. spojí se Sluncem ve Lvu a zároveň vytvoří neharmonický aspekt na Urana v Býku, který s námi otřese, aby nás probudil. Možná nás napadne, co učinit, abychom zastavili „rozjetý vlak, vystoupili z něj a přestoupili na jinou kolej“. Může nám dojít, že jedině změnou myšlení se může něco změnit. I třeba tím, že na to, co nás tíží, přestaneme myslet, což málo kdo dokáže. K tomu je potřeba tréninkem ovládnout svoji mysl. Nemůžeme očekávat jiné výsledky, když přemýšlíme stejně, stále dokola děláme stejné věci a nedáme si pokoj.

7. 8. se Slunce harmonicky propojí s Jupiterem v Blížencích, který přináší informace, jež posilují našeho ducha. Jsou věci mezi nebem a zemí, jejichž fungování se nedá dokázat, třeba jako modlitby a afirmace, proto o nich pochybujeme, podceňujeme je a zanedbáváme, ale jejich praktikování nás proměňuje. Posilujme víru a otevřme svoji mysl, protože ta může změnit náš úhel pohledu a přinést nové pochopení. Informace je energie, která nás formuje, proto si vybírejme, čím a kým chceme být formováni a jakými slovy se ladíme. Negativní informace dokážeme poznat na první dobrou, ale jsme jimi tak fascinováni a přitahováni, že je sami vyhledáváme a necháme se jimi dobrovolně vysávat. Informace, které nám dělají dobře, jako různé lichotky, sliby a výhodné nabídky, nemusí být tak dobré, jak se na první pohled zdá. Kdo potřebuje naši energii, upoutá naši pozornost a zaměřujeme-li se na to, svojí energií to posilujeme a díky nám to roste. Nenechme se manipulovat sladkými řečmi a vysávat těmi, kteří to s námi myslí dobře, ale jde jim jen o vlastní blaho, s nímž roste jejich ego. To o své prvenství bojuje, a když naroste, vše kolem sebe spaluje. Dejme si pozor na výhodné nabídky, „novinářské kachny“ a nedejme na to, co jedna paní povídala, ale posilujme svého ducha. Věnujme se dechovým technikám, které zklidňují naši mysl a mají prokazatelné účinky na naše zdraví. Kdo ovládá svoji mysl, svůj život si tvoří, protože život je zrcadlo a odráží, co si myslíme. Čemu věříme, tím se zabýváme a to náš život obývá. Nechme zabydlet myšlenky, které nás povznášejí, přinášejí nám radost a nalévají krev do žil.

14. 8. se s Jupiterem v Blížencích spojí Mars, který otevře cestu k pokrokovým myšlenkám. Zůstáváme-li dlouho v tom, co známe, časem se začneme nudit, proto vymýšlíme všemožné, abychom měli co dělat a řešit. Když se zaměřujeme na problémy, problémy rostou. Buďme vděční za to, co máme a objevujme nové možnosti, které rozvíjejí našeho ducha. Tak nám do života přijdou nové příležitosti a náš život získá nové rozměry. Kdo věří, že si svůj život může tvořit, vybírá si z nabízených možností a jde svojí cestou. Rozšiřujme své obzory učením nových dovedností a praktikujme obyčejné věci, ať rozpohybujeme krev v žilách, jako je chození do přírody, zpěv, tanec, hraní si s dětmi, hraní her, rekreační sporty, různá cvičení jako joga apod.

19. 8. se Jupiter v Blížencích neharmonicky propojí se Saturnem v Rybách, kdy budeme zvažovat a rozhodovat se, komu dáme přednost, které dveře zavřeme a které otevřeme. Tento aspekt nás bude provázet téměř jeden rok. Poprvé ho ucítíme 19. 8., pak na Štědrý den a naposledy se projeví 15. 6. 2025, i když toto poslední spojení již proběhne v jiné energii, protože Jupiter se mezitím posune do Raka a Saturn do Berana. Opusťme staré programy a odpusťme staré křivdy a dluhy, ať můžeme začít nově. Neodpuštění nás zatěžuje, ničí naše zdraví a vztahy a brání v lehkosti bytí. Když se otevřeme novým pohledům a informacím, které nás povznášejí, poznáme, že jsme vedeni a vše muselo být přesně tak, jak bylo. Jinak bychom egoisticky prosazovali jen svoje zájmy a nezmoudřeli bychom. Otevřme se informacím, které k nám přicházejí ve formě intuice, symbolů a obrazů a naučme se je číst a rozumět jim. Věřme tomu, že tuto schopnost dokážeme zvládnout a osvojit si. Když se spojíme s tím, co nás přesahuje, zjistíme, že se není čeho bát, protože správná cesta se nám vždy ukáže. Věřme, že na každém kroku jsme v bezpečí a chráněni.

A na závěr citát od německého spisovatele Eckharta Tolleho: „Potřeby ega jsou nekonečné. Ego se cítí ohrožené a bezbranné, a proto žije v neustálém strachu a pořád něco potřebuje.“ a druhý od Rudolfa Steinera: „Láska začíná, když potlačíme své ego a uděláme místo někomu jinému.“