22. 6. 2024 ve 3:07 nastane úplněk v Kozorohu, který začne ráno v 1:09 a potrvá do 24. 6. 5:15, kdy Slunce v blízkosti Venuše a Merkura v Raku budou s Lunou v Kozorohu v neharmonickém aspektu na Neptuna v Rybách a Černou Lunu v Panně. Společně budou tvořit konfiguraci tzv. Velký kříž, proto se můžeme cítit jako „ukřižovaní“. Chceme-li opustit kříž, tíži života, kterou cítíme, musíme jít do sebe, spojit se se svojí duši a poslechnout její volání. Promlouvá k nám skrze intuici, pocity a emoce. Nebuďme povrchní, ale zkusme jít hlouběji a pochopit, co se nám něco uvnitř snaží sdělit a co můžeme udělat pro to, abychom z kříže unikli. To, že se tělo nemůže hnout z místa, nás neomezuje, protože naše duše se může vznést a ukázat nám cestu. Nalaďme se na sebe, na své pocity, emoce a potřeby. Jedině naše duše, spojení s ní, nás dokáže vysvobodit.

Vytváříme si iluze o lásce a představujeme si, že vše bude stále růžové a budeme se cítit šťastní a milovaní, když budeme své milované zahrnovat péčí a dělat pro ně všemožné. Opak je pravdou. Nebudou nás více milovat, budeme-li o ně více pečovat a budou nás zneužívat, když si nedokážeme nastavit hranice. Přehnaná starostlivost ukazuje na naše strachy, které jsou za tím skryté. Nadměrnou starostlivostí ulehčujeme druhým život, ale sebe zatěžujeme a nezbývá nám čas na své osobní potřeby, až po čase ani nevíme, jaké jsou a co bychom chtěli. Pokud o někoho nezdravě pečujeme, ve skutečnosti ho omezujeme a dusíme, proto se nemůže sám plně rozvíjet. Kdo si zvykne na podporu a umetenou cestičku, nenaučí se samostatnosti a zodpovědnosti, přichází o svoji sílu, a není schopen postavit se na vlastní nohy. Nestojíme-li na vlastních, nemůžeme dospět a zůstáváme dítětem, které potřebuje i v dospělosti podporu autority. Když „mamánek či tatínkova holčička“ potřebují někoho, kdo se o ně postará, vytváří nevyvážené vztahy.

Nemůžeme nikomu radit, co a jak má dělat, ale dobrou radou je dovolit druhým, aby byli sami sebou. Skutečná láska nedusí a neomezuje, ale osvobozuje. Můžeme-li býti sami sebou, nemusíme naplňovat očekávaní druhých, přizpůsobovat se a snažit se vyhovět, abychom si lásku zasloužili. Ten, kdo nás má opravdu rád, chce, abychom žili svoji pravdu, a podporuje nás, abychom byli sami sebou. Váží-li si naší jedinečnosti, nemusíme se bát, že nás opustí. Žijeme-li svůj život, podle plánu své duše, poznáváme na vlastní kůži, co je pro nás dobré a získáváme vlastní zkušenosti a prožitky, které nás obohacují a naplňují.

Černá Luna, která je na konci znamení Panny a 29. 6. vstoupí na 9 měsíců do znamení Vah, při úplňku ukáže, jak jsme si od října 2023 zametli před svým vlastním prahem. Využijme poslední stupně a očistěme negativní přesvědčení o sobě a vnímání vlastní hodnoty. Odpusťme si chyby, kterých jsme se dopustili, protože pocity viny nás svazují, zatěžují naše svědomí, vědomí sebe a brání nám zdravě žít. Chceme-li zdravý vztah, musíme mít zdravé sebevědomí. Pokud se cítíme nedostateční a podceňujeme se, pro nikoho nebudeme dostatečně dobří, protože vztahy jsou naším zrcadlem. Každý chceme rovnocenného partnera, který nás bude inspirovat a ne někoho, komu budeme muset zvyšovat sebevědomí, zatímco on bude snižovat to naše, či obráceně. Až Černá Luna vejde do Vah, kam se vrací po 9 letech, ukáže, jak jsme v harmonii, jak máme v rovnováze mužskou a ženskou stránku a zda si dokážeme nastavit hranice, vymezit se a umíme být sami sebou i ve vztahu. V nevyvážených vztazích se jazýčky vah vychýlí a podle toho, jaká slova z našich jazýčků vypustíme, se vztahy upraví a narovnají anebo rozpadnou.