9. 2. 2024 ve 23:58 nastane novoluní ve Vodnáři, které začne 8. 2. v 15:00 a skončí 10. 2. ve 14:43, při kterém budou Slunce s Lunou v neharmonickém aspektu na vládce novoluní Urana v Býku, který se nás snaží probudit a osvobodit z toho, k čemu se vážeme, čím se chceme pojistit, sami sebe ujistit, ale přesto se necítíme jistě, spíše nejistě, až přímo svázaně tím, k čemu se vážeme.

Život je živý, stále se vyvíjí, něco odchází a přichází, proto se nedá zabezpečit a žádné pojistky nás nezachrání. Jedinou pojistkou jsme my sami. To je naše jistota, kterou musíme najít v sobě. Budeme-li si jisti sami sebou, rozsvítí se náš život.

Když ztrácíme to, co nám přináší jistoty, nacházíme se v neznámém prostoru, dostáváme se do nejistoty a setkáváme se svým strachem, který nám velí držet se svého jistého, ale jeho překonáním získáváme nové zkušenosti a poznáváme svoji odvahu a svoje pravé Já. To se neztotožňuje s tím, co má, ale poznává, kým ve skutečnosti je, co přesahuje naše chápání a vidění tohoto světa, protože vidíme jen to, co chceme vidět a na co se zaměřujeme a myslíme si, že nic jiného neexistuje. V tom, v čem žijeme a co jsme zažili, je náš standart, který opakujeme stále dokola, i když je nestandartní či přímo zvrácený. Když rozšiřujeme své vnímání, osvobozujeme se od iluzí, které jsme si vytvořili a dovolujeme si býti sami sebou, svým jedinečným Já, které je svobodné, protože je osvícené jako Buddha či Ježíš anebo Jan Hus.

Svoboda je podstatou lidství. Bez ní jsme jako automat, který je naprogramován, poslouchá a jedná tak, aby bylo vše bezpečné, zařazené a strojené. Nebojme se vykročit ze své bezpečné zóny a ochutnat svobodu. Tak poznáme lehkost bytí a cestou poznáme lidi a jejich životy, kteří nás osloví, protože nám mají co říct.

Každý jsme jedinečná bytost, i když jsme v podstatě všichni stejní. To, co nás rozděluje, je hmota a to, co nás spojuje do jednoty, je láska, světlo v našich srdcích, které je podstatou lidství, jež je základem fungující společnosti.