11. 1. 2024 ve 12:57 nastane novoluní v Kozorohu, které začne 10. 1. ve 2:34 a skončí 12. 1. ve 4:02. Slunce s Lunou budou harmonicky podporováni Neptunem v Rybách (přesný aspekt se Sluncem 16. 1.) a Uranem v Býku (přesný aspekt se Sluncem 10. 1.). Sebepřijetí je projevem bezpodmínečné lásky Neptuna, které nás zceluje, sjednocuje a vede k uzdravení. Uranský nadhled nám dává pochopení a otevírá sebeuvědomění, které nám pomáhá nastavit si hranice a provést patřičné změny, které nás vedou k osvobození, abychom jako dospělá osobnost ochránila svoje vnitřní dítě, které touží po lásce a bezpečí.

Buďme pozorní ke svému vnitřnímu dítěti, které nám svým naladěním dává informaci, jak se cítíme. Když máme strach, utišme ho, dejme mu podporu a dodejme sebedůvěru. Pokud je rozmrzelé, nudí se a chce zaměstnat. Čiňme se, hrajme si, ať se raduje.


Naše malé dítě zůstává v každém z nás a chce bezpodmínečné přijetí a lásku. Dejme mu ji. Nehledejme, co se nám kdy nedostalo a kdo za to může, ale převezměme zodpovědnost za své pocity a emoce a postarejme se o děťátko v nás. Staráme-li se o sebe, je postaráno o každého. Cítíme-li se dobře, je to na nás vidět a je dobře i lidem kolem nás.