16. 8. 2023 v 11:37 nastane novoluní ve Lvu, které začne 14. 8. ve 12:37 a skončí 17. 8. v 1:15, při kterém bude Slunce s Lunou v blízkosti Černé Luny a Venuše ve Lvu, v nepříznivém aspektu na Uran a Jupiter v Býku a v příznivém aspektu na Chiron a Severní Lunární uzel v Beranu. Stále nás provází energie, které působily již během úplňku ve Vodnáři a to, co se během úplňku vynořilo, se dokončuje a připravuje nás na nový začátek.

Novoluní nás vede do nitra, k sobě samým, abychom objevili lásku ve svém srdci a svým světlem vyléčili svá zranění, bolavá a temná místa. To, co je v nás, je naše království, kterého jsme vládci. Jsme-li vnitřně „rozsekaní“, potřebujeme spojit dohromady všechny své části, abychom se stali celistvými. Když je sjednotíme, budeme celí, zdraví a získáme zpět svoji sílu. Jsem-li vnitřně silní, víme, že se na sebe můžeme spolehnout, důvěřujeme si, protože víme, že si poradíme a nebojíme se ozvat a zastat se sami sebe, když na nás „škůdci“ útočí.

Bolest a zranění nás stahují a omezují, a také slouží ke stažení naší pozornosti z vnějšího světa k sobě a oddělení se od druhých, kteří nás ovlivňují. Když jsme u sebe, rozpoznáváme, kdo jsme a učíme se vážit si sebe, pečovat o sebe a milovat se. S tím nám nikdo nepomůže. Jsme na to sami. Druzí nám mohou poradit, ale ovládnutí našeho království a vypořádání se s jeho slabými, bolavými a zraněnými místy je na nás. Nenechme se nikým ovládnout, ale důvěřujme sobě, že to zvládneme. Přes bolest se učíme být osobností, která je sobě vlastní, objevujeme lásku ve svém srdci, která nás uzdravuje, a sebeláskou sílíme. Srdce je naším moudrým králem, ve kterém je mocná síla.

Přijměme se takoví, jací jsme a dejme si péči, jakou potřebujeme. Péče je jako voda, která nám dává vláhu, abychom nevyschli, hasí nadměrný oheň, abychom nevyhořeli, a odplavuje nečistoty, které nás zatěžují a způsobují otravu. Nenechme se otrávit a zůstaňme u sebe. Když prohloubíme lásku k sobě, projeví se to v našich vztazích.

Nebraňme se slzám, které odplaví vše, co k nám nepatří ani jiným pocitům a emocím, které jsou naší součástí. Když s láskou přijmeme vše, co je uvnitř nás, přestaneme klást odpor. Pročistíme-li si péčí, povolí napětí a prohloubí se naše láska. Láska je světlo, které rozpouští temnotu a léčí zranění. Není potřeba nic okázalého dělat. Stačí se jen uvolnit a spojit se se svým srdcem, láskou, která je v něm ukrytá a pak se dějí zázraky.