Novoluní v Kozorohu, které začne 23. 12. 2022v 8:50, vyvrcholí téhož dne v 11:16 a potrvá do 25.12. 8:14, je nejlepší dobou nového začátku, času zrození světla. Uvědomme si své kořeny, odkud naše duše pochází, kam přišla a význam rodiny, se kterou jsme pokrevně spojeni a národa, se kterým máme společnou kulturu a dějiny.

Rodina je náš domov, základna, od které se odrážíme. Díky ní vyspíváme a rosteme. V ní máme své kořeny, kterými čerpáme jak fyzickou tak psychickou výživu, proto by měla být místem, kde můžeme nabrat psychické síly, odpočinout si, získat pochopení a sílu. Jsme jako stromy, u kterých záleží na síle kořenů, jak bohatá je jejich koruna. Je-li strom zakořeněný, je stabilní, jen tak něco ho nepoloží a má bohatou korunu, která úspěšně plodí. Proto máme-li zdravé kořeny, jsme plodní a bohatí. Vyživujme a uzdravujme láskou své kořeny, domov a rodinu, odkud čerpáme výživu pro svůj růst.

Zrození světla, které nastalo zimním slunovratem, je nejcennějším darem, který je nám dán. Užívejme si jeho návrat a při novoluní v Kozorohu se navraťme domů, ke svému světlu. Pokud jsme dosáhli vrcholného poznání, že nejcennějším darem je světlo našeho srdce, a tudíž největší dary a bohatství máme v sobě, jsme doma, našli jsme lásku a nepotřebujeme podnikat žádnou cestu. Věnujme čas svým milovaným, sdílejme světlo svého srdce a věnujme tento svůj nejcennější dar. Srdečné světlo vytváří teplo domova a přináší život. Nečekejme, až nás osvítí druzí, ale sami šiřme lásku svého srdce.

Při novoluní pocítíme poslední dozvuky neharmonického aspektu Saturna ve Vodnáři a Urana v Býku, který nás provázel celý rok 2021 (v roce Saturna) a teď na konci roku 2022 se vrací. Uvědomme si omezení, kterému jsme v loňském roce podléhali, kontroly, které byly autoritami nastaveny, abychom byli v bezpečí a chráněni. A jak díky uvědomění, posunu vědomí a novým revolučním myšlenkám jsme byli osvobozeni, omezení byla zrušená a realita se v roce 2022 proměnila.  

Slunce s Lunou v Kozorohu se neharmonicky spojují s Jupiterem, pod jehož vládou byl celý rok 2022, a jež je od 20.12. v Beranu, a vyzývá nás, abychom staré a zkostnatělé systémy a struktury nechali minulosti a otevřeli se s důvěrou novým výzvám. Když překročíme svoje omezení a odvážeme se, vydáme se na dobrodružnou pouť, na které uvidíme zázraky, které bychom jinak neviděli. Zároveň se s Jupiterem harmonicky spojuje Černá Luna v Raku, kdy jsme podporováni jít za tím, co zatím nevidíme, ale cítíme to, abychom objevili mystéria tvoření. I když dopředu nikdy nevíme, co nás čeká, bez toho aniž bychom to zkusili, to nezjistíme. Ve výsledku není nic dobré ani špatné, jsou to jen dvě strany stejné mince, podobně jako vina a nevina a jak se říká, kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Hoďme si korunou, ať víme, kterým směrem a vydejme se za poznáním mysteria tvoření. 

Využijme vánoční čas novoluní a nadělme si požehnané vánoční svátky. Není potřeba požehnaně dárků, ale je třeba požehnat si, uznat se navzájem. To je vrcholem všeho, co si vzájemně můžeme dát, nadělit si a podělit se.