17. 10. 2024 ve 13:26 nastane úplněk v Beranu, který začne 15. 10. ve 22:34 a skončí 17. 10. ve 22:00. Slunce bude v opozici na Lunu a Chirona v Beranu (přesný aspekt se Sluncem 14. 10.), v příznivém aspektu na Jupitera v Blížencích (přesný aspekt se Sluncem 14. 10.) a s Marsem v Raku (přesný aspekt se Sluncem 14. 10.) a Plutem v Kozorohu (přesný aspekt se Sluncem 22. 10.) vytvoří neharmonický aspekt.

Chceme-li dosáhnout míru a harmonie, musíme složit zbraně a přestat egoisticky bojovat. Když se ego nechce vzdát svých představ a očekávání a chce mít pravdu za každou cestu, bojuje. Bojem se chrání, protože ve skutečnosti se o sebe bojí a má strach, že bude odhalena jeho přirozenost, která je nepřijatelná. Jenže s egem se nedá spolupracovat. Ono neslyší, protože vnímá jen samo sebe a vidí vše správně, svým nezpochybnitelným pohledem. Když má svoji pravdu, svůj pohled, ze kterého neustoupí a bere se vážně, protože chce být vážené, je těžké se s ním domluvit.

Ego je však jen maska, za kterou se skrývá naše zraněné dítě, které si nese traumata, pocit nepřijetí a nedostatečnosti. Kdykoli se uvnitř nás ozve, spustí emoce, které nás pohltí, bouchneme, druhé obviníme anebo se obviníme a zhroutíme se. Dokud svá traumata a zranění z dětství nevyléčíme, nebudou fungovat naše vztahy. Jsme-li zranění, jsme stažení a díváme se na svět úzkým průzorem, očima vyděšeného dítěte, které nevidí celý obraz. Nečekejme, že nás partneři zachrání, vyživí naše vnitřní dítě a doplní nám to, co se nám v dětství nedostalo. Projektujeme-li na ně svoje nedostatky, to, co nám chybí, oni nám je odzrcadlí a připomenou bolest, kterou jsme prožili jako děti. Když na ně nakládáme to, co nás tíží, visíme na nich jako děti.

Přijměme zodpovědnost za svůj život a využijme harmonický aspekt Chirona, který nám dává možnost aktivního léčení a Jupitera, který nám otvírá nové obzory, ukazuje jiné pohledy a rozšiřuje poznání. Přestaňme lpět na minulosti a trvat na svém pohledu a pravdě. I když to tak cítíme a je to pravda, nic není jednoznačné. Odpusťme rodičům, kteří se snažili dělat to nejlepší, co uměli. Pokud nevěřili sami sobě, nevěřili nám, svojí kopii, proto nás svojí péčí omezovali, zastrašovali a svým strachem sráželi. V dospělosti můžeme pochopit to, co jsme jako děti nemohli. Podívejme se na svoje dětství se soucitem k sobě i rodičům, přijměme vše s láskou a proměňme svůj postoj k tomu, co nás potkalo.

Zranění mají svůj důvod. To, co na vlastní kůži prožijeme, to dokážeme skutečně pochopit a díky vlastním zkušenostem dokážeme poradit druhým. Když se sami uzdravujeme, zvyšujeme vibrace bezpodmínečné lásky a pomáháme léčit svět.

V dospělosti nemusíme sedět, plakat, obviňovat a poslouchat autority, rodiče a partnery, kteří nás chtějí převychovat. Dělejme to, co nám dělá dobře. Pochovejme svoje vnitřní dítě, které touží po lásce a přijetí. Neberme život vážně, ale zasmějme se všem omylům, nedorozuměním, hlouposti a dětinskosti, protože smích dokáže prolomit ledy a uvolňuje napětí. Když nám ego nebude bránit, uvolníme se a budeme sami sebou ve své přirozenosti. Chovejme se k sobě hezky a uzdravme láskou svá zranění. Otevřeme-li se svému partnerovi a začneme si naslouchat, náš vztah se začne uzdravovat. Spolupracujme. Od toho tu jsme.