21. 3. 2023 v 18:22 nastane první novoluní v Beranu, které začne téhož dne v 17:02 a potrvá do 23. 3. 19:42, během něhož bude vládce novoluní Mars v Blížencích v neharmonickém aspektu na Slunce s Lunou v Beranu, ale příznivě bude podporován Saturnem v Rybách.

Jasná a přímá saturnská rozhodnutí dávají našemu životu pevné mantinely, které vytyčují marsovskou cestu a tím určují náš životní směr. Ten nevede ven, ale dovnitř, k sobě, do svého domova, ke své duši, kterou v průběhu života poznáváme.

Pokud se cítíme vyčerpaní, zmatení, nemáme jasno a nevíme, co dělat, zastavme se a uvolněme, ať může být rozpuštěna stará forma. Chceme-li v životě něco změnit, nejdříve se musíme zastavit, abychom se mohli začít pohybovat jiným směrem. Netrpělivost, zbrklost, nesoustředěnost a unáhlenost jsou špatnými rádci. Nespěchejme na sebe, ale vyčkejme, co si nás přitáhne. Tak se naučíme naslouchat své duši, být v souladu s Duchem a naplnit tak své poslání.

Každé rozhodnutí je v pořádku. Těmi dospíváme a učíme se být vládcem, autorem svého jedinečného života. Pokud si svá rozhodnutí vyčítáme, znevažujeme se a necháme-li za sebe rozhodovat druhé, vyčítáme jim. Když ustanou výtky a přestaneme hledat viníky, spatříme nabyté zkušenosti, jež nás formují a posouvají k mistrovství.

Každý jsme jiný, a přesto jsme stejní. Každý máme jiné množství energie, kterou vládneme. Ta nás může ovládat anebo ji ovládneme my. Někdo se dokáže rychle nažhavit, pro všechno zapálit a rychle vypálit, kdy jako plamenomet vše spálí či se sám vznítí anebo to v něm vře tak dlouho, až jako papiňák bouchne. Někdo se bojí škrtnout, nedaří se mu zažehnout, objevit jiskru, rozhořet svůj plamen anebo jeho plamen skomírá, je hasen vodou emocí anebo sfoukáván větrem myšlenek.

Uvědomme si svoje prvotní nastavení (postavení nativního Marse a ascendentu). Svoji energii, která souvisí s vůlí, můžeme kultivovat, protože je jako oheň, který je dobrý sluha, ale zlý pán. Kdo je klidný, až ulpívající, měl by se naučit uvádět se do pohybu, aby se mohlo stát to, co si přeje a necítil jako oběť, která je smýkána událostmi či vláčena druhými. Ten, kdo je příliš aktivní, měl by se zklidnit, protože často dělá něco jen pro to, aby se něco dělo, jelikož nedokáže být v klidu. Má-li zůstat na místě, ošívá se, klepe nohou, nadměrně mluví apod.

Rozhodnutí stát a nekonat či hýbat se a konat je na nás a každé je v pořádku. Konání a pohyb uvádějí věci do pohybu, posouvají je a proměňují. Co se nehýbe, stojí a stojí-li voda, začne se kazit a nebude dobře cítit. Proto cvičení, procházky, ale i jakákoli fyzická činnost nám prospívají. Pohyb rozproudí vodu v těle, která vyplaví to, co nepotřebujeme a tím změní naše emoce. Když se zadýcháme, okysličíme mozek, rozproudíme mysl, která promění naše vnímání a emoce. Beran ovládá hlavu a tam to vše začíná. Pozitivní mysl dokáže změnit pocity a příjemné pocity proměňují mysl. Je to na každém z nás…..